نقش اوپک پلاس در مدیریت بازار نفت| استمرار کاهش تولید؟
کارشناس حوزه انرژی گفت: با توجه به شرایط بازار نفت پیش بینی میشود کاهش تولید ادامه خواهد یافت.
محمدرضا شریفی در گفتوگو با میزان، با اشاره به روند صعودی قیمت نفت اظهار کرد: قیمت نفت تحت تأثیر واکسن کرونا روند رو به رشدی داشته است و قیمت نفت برنت با عبور از ۴۵ دلار بیشترین افزایش قیمت در ۶ ماهه گذشته را تجربه کرده است.
این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: قیمت نفت با شروع بیماری کرونا افت محسوسی داشت و از ۷۰ دلار به زیر ۱۰ دلار نیز رسید این شوک نفتی باعث کاهش درآمدهای کشورهای تولیدکننده و خروج تولیدگنندکان نفت غیرمتعارف از بازار شد.
وی افزود: خروج امریکا از بازار نفت به دلیل عدم تاب آوری این کشور با قیمتهای زیر ۴۰ دلار، بازار را به نفع کشورهای حوزه خلیج فارس تغییر خواهد داد، میتوان گفت بیشترین ضرر از کاهش قیمت نفت مربوط به تولیدکنندههای نفتهای پرهزینه و نامتعارف است.
شریفی ادامه داد: نشست پیش روی اوپک پلاس نقش مهمی در تنظیم بازار نفت دارد و به نظر میرسد تصمیم کاهش تولید برای ماههای ابتدای سال جدید میلادی ادامه خواهد یافت.
این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: برخی از کشورها مانند عراق، سوریه و لیبی به دلیل مشکلات مالی چندان موافق ادامه کاهش تولید نفت نیستند تا جایی که موضع گیریهایی منفی در خصوص کاهش تولید به گوش میرسد، عدم همکاری میان برخی از اعضا باعث تضعیف تصمیمات اوپک پلاس خواهد شد.
وی بیان کرد: در صورت بازگشت ایران به بازار رسمی فروش نفت، اوپک پلاس باید سهمیهای برای ایران نیز در نظر بگیرد تا مانع از کاهش مجدد قیمتها شود از سوی دیگر ورود ونزوئلا به بازار باعث کاهش قیمت خواهد شد.
شریفی بیان کرد: با توجه به نبود ایران در بازارهای رسمی طی یک سال اخیر و با محدودیتهای ظالمانه آمریکا، کاهش سهمیه تولید نفت ایران میتواند با دیپلماسی انرژی نسبت به کشورهای درگیر کمتر باشد به دلیل اینکه ایران طی ماههای گذشته فروش چندانی در بازارهای رسمی نداشته است.
این کارشناس انرژی بیان کرد: سهم ایران در بازار انرژی با وجود شرکای سنتی مانند چین و هند همواره محفوظ خواهد ماند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *